Appelbeignets (www.odin.nl)
100 g tarwebloem
1 mespuntje zout
1 ei
1 eetl. basterdsuiker of siroop
evt. 1 theel. citroenschilrasp of sinaasappel-schilrasp
2 dl water
4 tot 5 goudrenetten
2 theel. kaneel
frituurolie
poedersuiker
Bereidingswijze:
Scheid het ei en klop de dooier door het water. Roer het meel er door en roer er een glad beslag van.
Voeg citrusschilrasp, suiker of siroop en zout toe en laat het beslag ongeveer een half uur op kamertemperatuur rusten. Klop het eiwit stijf en meng dit vlak voor gebruik door het beslag.
Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels in schijven van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi de schijven met wat kaneel.
Verhit de frituurolie en haal de appelschijven met een vork een voor een door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Blijft het beslag niet goed aan de appelschijf plakken dan kunt u iets meer tarwebloem aan het beslag toevoegen of de appelschijven eerst met wat bloem betrooien alvorens ze door het beslag te halen. Bak nooit meer beignets tegelijkertijd in de olie als er horizontaal naast elkaar in de olie kunnen drijven. Bak de beignets goudbruin.
Laat de gebakken beignets op keukenpapier uitlekken.
Serveer de appelbeignets met poedersuiker bestrooid.
En Witte chocolade-bramentaart
witte chocolade-bramentaart en appelbeignets |
..met eetbare versiering |
Op naar een mooi 2013!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten