donderdag 14 november 2013

Gâteau au Citron

Op 12 november had ik een reünie van de bevallingscursus, bij ons thuis.
Goede reden om iets te bakken :-)

Ik had niet veel aan de voorbereiding besteed, maar wist dat ik nog wel een 'kant-en-klare' verpakking in huis zou hebben.
Ik heb gekozen voor een Lidl-taart

Gâteau au Citron with Lemon Icing

Inhoud van de verpakking: 
- 385 gram bakmix
- 150 gram glazuur

Zelf toevoegen:
- 125 gram zachte boter of margarine
- 3 eieren
- 50 ml melk
Voor het glazuur:
3 eetlepels (30ml) water

De bakmix, 125 gram boter, 3 eieren en 50 ml melk in een kom doen en met een elektrische handmixer eerst op de laagste stand en daarna op de hoogste stand in circa 3 minuten romig roeren.

Doe de deeg in een ingevette springvorm (26 cm) en strijk glad. Bak in het midden van de voorverwarmde oven. (ongeveer 160 - 180 graden / 30 minuten)
Aan het einde van de baktijd met een houten prikker testen of de taart gaar is.

Na het bakken de citroentaart meteen met een mes van de vorm losmaken. De taart in de vorm op een rooster zetten om af te koelen. Wanneer de taart is afgekoeld, uit de vorm halen.
De glazuurmix met ongeveer 3 eetlepels (30ml) water gladroeren en met een mes over de cake verdelen.

- helaas geen foto gemaakt - 

Het was een gezellige, drukke reünie.
Leuk om alle andere baby's te zien en hun ouders. En interessant om zulke verschillende bevallingsverhalen te horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten