donderdag 14 november 2013

High Tea - feestje

Een tijdje geleden is er een Taarten-Allerhande uitgegeven door de Albert Heijn.
Allerlei lekkere recepten van lezers, dus een tijdschrift vol inspiratie.

Zondag 10 november had ik een high-tea met vriendinnen om te vieren dat er zwangeren zijn, nieuwe banen, goede cijfers en goede vriendschap.
Ik had meteen een recept uit de Allerhande 'geclaimd' en keek er al de hele week naar uit de taart te bakken.


KIT­KAT®-M&M-taart

180 g chocolade extra puur (minimaal 70% cacao), grofgehakt
100 ml volle melk
200 g boter, op kamertemperatuur
175 g witte basterdsuiker
3 eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
2 bekers chocolademousse (a 200 g)
1 1/2 zak KITKAT® mini (a 250 g)
1 zak M&M's crispy (210 g)
Bovenkant formulier
Onderkant formulier

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere pan of kom in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade en melk smelten (au bain-marie). Laat 5 min afkoelen.

Klop ondertussen in een ruime kom de boter, suiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige, witte massa. Dit duurt 5 min. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.

Spatel het chocolademengsel door het beslag. Zeef het meel boven het beslag en spatel het er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Controleer na 30 min. op gaarheid. Steek de satéprikker in het midden van de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart op een rooster in 1 uur en 30 min. afkoelen en verwijder de vorm.

Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk 1 helft met 1 beker chocolademousse. Leg de andere helft er voorzichtig op en bestrijk de bovenkant en zijkant van de taart met de rest van de chocolademousse.

Zet de KITKAT's rechtop rondom de taart. Strik het lint om de taart en bestrooi de bovenkant met de M&M's.

KITKAT-M&M's taart
zoals in de Allerhande

KITKAT-M&M's taart
Maria

Ik had een grotere taartvorm gebruikt, waardoor de taart minder hoog was.
Ik heb dus halve KITKAT's tegen de rand gezet.

Het was een hele lekkere taart.
Het had een hoog 'kijk wat mooi'-gehalte en wat minder 'een praktische taart'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten