zondag 3 november 2013

Zalige Zondag november

Vandaag is weer Zalige Zondag .. tijd om weer (eens) koekjes te bakken.
Een bekend recept: kaneelballetjes

voor ca. 40 stuks
- 225 gram zachte boter
- 140 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren, licht losgeklopt
- 1 tl vanillearoma
- 400 gram bloem
- 1 tl zuiveringszout
- 1/2 tl versgeraspte nootmuskaat
- zout
- 50 gram pecannoten, fijngehakt
voor het kaneellaagje:
- 1 el witte basterdsuiker
- 2 el kaneel

Roer de boter en suiker met een garde romig in een kom.
Voeg de eieren en het vanillearoma toe. Zeef de bloem, het zuiveringszout, de nootmuskaat en een snufje zout boven de kom.
Voeg de pecannoten toe en roer met een houten lepel tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Vorm een bal van het deeg, wikkel hem in plasticfolie en leg hem 30-60 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier

Roer de suiker en kaneel door elkaar in een diep bord. Neem steeds een eetlepel deeg en vorm er balletjes van. Wentel de balletjes door het suiker-kaneelmengsel en leg ze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat.

Bak de koekjes 10-12 minuten in de oven, tot ze goudgeel zijn. Laat ze 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat. Schep ze daarna voorzichtig met een bakspaan op taartroosters en laat ze volledig afkoelen.

Kaneelballetjes
1 van de 3 blikken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten